ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΝΙΚΗΣ, ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ JMANIA!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΝΙΚΗΣ, ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ JMANIA!

Το τριήμερο 12-14 Νοεμβρίου έκλεισε η αγωνιστική δραστηριότητα για την Ελληνική Κλάση Σκαφών J24 για το έτος 2021, με τη διοργάνωση της Β’, και τελικής, φάσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος σκαφών κλάσης J24 από το Ν.Ο. Σητείας και τη συμμετοχή 10 πληρωμάτων από όλη την Ελλάδα. Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε υπό δύσκολες ιστιοπλοϊκές καιρικές προγνώσεις και συνθήκες, με μεγάλο νικητή της Β’ Φάσης αλλά και του Πανελληνίου Πρωταθλήματος 2021 το πλήρωμα του JMANIA.  Το πλήρωμα AURORA, αν και προηγούνταν στη βαθμολογία από την Α’ Φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος που είχε διοργανωθεί από τον Ι.Ο. Αγίου Νικολάου, τελικά δεν κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα, τερματίζοντας στη 2η θέση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.  Στην 3η θέση, το πλήρωμα της Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίο ισοβαθμούσε με το πλήρωμα του JMANIA μετά το πέρας της Α’ Φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.

Την πρώτη ημέρα του αγώνα πραγματοποιήθηκαν 2 ιστιοδρομίες με διεύθυνση ανέμου από τις 290 έως 320 μοίρες και ένταση από 5,5 έως 7,5 κόμβους. Η δεύτερη μέρα ξεκίνησε με άπνοια ενώ αργότερα διαψεύσθηκαν οι προγνώσεις με τον άνεμο να δυναμώνει με ένταση 4-8 κόμβους και διεύθυνση από τις 50 έως και 100 μοίρες. Ως αποτέλεσμα, τα πληρώματα έδωσαν «σκληρό» αγώνα αλλά και παρείχαν ευχάριστο θέαμα καθώς η κατάταξη των πληρωμάτων στις πρώτες θέσεις άλλαζε από ιστιοδρομία σε ιστιοδρομία. Με αυτές τις συνθήκες πραγματοποιήθηκαν άλλες 4 ιστιοδρομίες. Την Κυριακή 14/11 και τελευταία μέρα του πρωταθλήματος, η κατάσταση της θάλασσας ξεκίνησε και πάλι με άπνοια, η οποία όμως σύντομα έδωσε τη θέση της στον άνεμο με διεύθυνση ανέμου από τις 320 έως και 030 μοίρες και ένταση από τους 4,5 έως 8 κόμβους. Έτσι με τρεις ακόμα ιστιοδρομίες, ολοκληρώθηκαν και οι εννέα προγραμματισμένες της Β’ Φάση του πρωταθλήματος, με τις τρεις πρώτες θέσεις, στο σύνολο των δύο φάσεων του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Σκαφών J24 μαζί, να διαμορφώνονται ως εξής:

1η Θέση το πλήρωμα του JMANIA από το Ν.Ο. Παλαιού Φαλήρου με κυβερνήτη τον Γιώργο Παναγιωτίδη και πλήρωμα τους Χρήστο Κυφίδη, Κύνθια Σκοτίδα, Κώστα Τριδήμα και Ράνια Βέργου.
2η θέση, το πλήρωμα του AURORA από το Ν.Ο. Παλαιού Φαλήρου με κυβερνήτη τον Άνθιμο Νικολαϊδη και πλήρωμα τους Μάνο Πασαμιχάλη, Βασίλη Παπαδάκη, Δημήτρη Οικονόμου, και Δημήτρη Αλτσιάδη.
3η θέση, το πλήρωμα της Ελληνικής Αστυνομίας από το Ν.Ο. Θεσσαλονίκης με κυβερνήτη τον Αλέξη Ταγαρόπουλο και και πλήρωμα τους Νίκο Μαύρο, Περικλή Αϊδινίδη , Γιάννη Φάκα και Νικόλαο Βαμβακόπουλο.

τα πλαίσια του αγώνα, πραγματοποιήθηκε η τακτική Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Κλάσης Σκαφών J24 όπου επιβεβαιώθηκε για ακόμα μια φορά η ανάληψη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Σκαφών J24 για το έτος 2023 από το Ν.Ο. Θεσσαλονίκης, και ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη Προέδρου και Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Κλάσης για την επόμενη τριετία.

Η Ελληνική Κλάση Σκαφών J24 και ο διοργανωτής όμιλος ευχαριστούν θερμά όλους τους συμμετέχοντες, καθώς και ευχαριστούν θερμά την ΑΝΕΚ LINES – BLUE STAR FERRIES για την ευγενή τους χορηγία και τη συνεχή διευκόλυνση της μεταφοράς των σκαφών και των πληρωμάτων.